Új szabályt hozott a Twitter, ami valljuk be, igazából a közösségi oldalakon kívül is hasznos lenne. Igazából nem is teljesen új a szabály, a Twitter szerint már áprilistól nem tolerálják ha valaki egy másik ember halálát kívánja. 

A szabály betartatása most azért lett sürgetőbb, hiszen Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a Twitteren jelentette be, hogy felesége és az ő koronavírus-tesztje is pozitív lett. A gyors gyógyulást kívánó kommentek mellett viszont jócskán akadtak, akik ennek éppen az ellenkezőjét kívánták. A Twitternél azt mondták, hogy nem szüntetik meg az érintett felhasználók fiókját, mindössze csak törlik a bejegyzést. 

Közben a Facebook is bejelentette, hogy törlik azokat a kommenteket, amiben az elnök halálát kívánják, és az olyan hasonló tartalmú bejegyzéseket is, amik erről szólnak, és az elnököt is betaggelik rajta. 

Felmerülhet a jogos kérdés, hogy eddig miért nem tudták ugyanezt megtenni, mikor szélsőséges csoportok hasonlókat írtak másokról, és ez sok esetben erőszakhoz vezetett, vagy mikor nem az elnök, hanem egy egyszerű felhasználó kap halálos fenyegetéseket, illetve más kommentszekciójában folyik hasonló gyűlölködés. Nos, ezeket is megkérdezték a legnagyobb közösségi oldal szakembereitől, de választ egyelőre kaptak. 

Forrás: Engadget