Teljesen váratlan dolog történt a Twitternél: már csak azok nézhetik meg a posztokat, akiknek szintén van Twitter-regisztrációjuk, akiknek nincs, nem jelenik meg semmi.

És ez még nem minden, ugyanis akiknek van regisztrációjuk, azok sem nézhetnek meg akárhány bejegyzést, ugyanis attól függően is korlátozva vannak, hogy fizetnek vagy nem fizetnek a Twitter Blue-ért. Előbbiek természetesen több posztot nézhetnek meg, de harcore twitteres elég gyorsan eléri a párezres limitet a pörgetésekkel.

Az okot nem hozta nyilvánosságra a Twitter, de állítólag abból fakad, hogy a cégnek július elsején lejárt a szerződése a Google Clouddal, ami a szerverhátteret biztosította, és nem hajlandóak újabbat kötni, mert sokallják az eddig fizetett, öt évre szóló egymilliárd dollárt.

Mivel a Google sem szeretne ennyi pénzt futni hagyni, ezért nem felfüggesztette a szolgáltatást, ami gyakorlatilag a Twitter lekapcsolását jelentette volna, hanem erősen korlátozza a sávszélességet. Emiatt kénytelen az Elon Musk tulajdonában lévő platform erősen visszafogni az elérhetőséget. 

Mindezt amúgy hivatalosan nem erősítették meg, szóval nem tudni mikor lesz a Twitter úgy használható, mint mág június utolsó napjaiban is.

Forrás: Telex