Elon Musk drasztikus lépéseket tesz az bevételek növekedésének érdekében, és bejelentette, hogy április 15-től csak a Twitter Blue előfizetők bejegyzései jelenhetnek majd meg a platform nekünk ajánlott oldalán.

Ahogy Musk megjegyzi, a Twitteren való szavazás is a Twitter Blue exkluzív opciója lesz, ami erősen korlátozza a nem fizető fiókok elérését, ugyanakkor korlátozza az általános felhasználói funkcionalitást is.

A Twitter eltávolítja az úgynevezett „örökölt” kék pipát is (amiket korábban bizonyos kritériumok alapján kaptak a fiókok), ami azt jelenti, hogy április 15-től a Twitter-hírcsatornái egészen másként fognak kinézni, mivel onnantól csak a fizető felhasználóknak lehet kék pipájuk, és csak ők jelennek majd meg a For You ajánlások között.

Továbbra is megnézetjük a követett fiókok tweetjeit a „Követés” lapon, és továbbra is megtekintheti a nem Twitter Blue fiókok tweetjeit más részeken, például a Trendek felfedezése oldalon. Ez azonban korlátozza a láthatóságot, ami több fiókot késztethet a fizetésre, és növelheti a Twitter előfizetésekből származó bevételét.

Forrás: Social Media Today