A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk egy nagyjából 80 fős mérnökből álló csapatot gyűjtött össze a platform algoritmusának újrakonfigurálására, hogy tweetjeit szélesebb körben nézhessék – jelentette a Platformer technológiai híroldal. Az ügy onnan pattant ki, hogy Joe Biden Super Bowl alatti tweetje sokkal jobban pörgött, mint az övé, és ezen ő szépen ki is akadt. A 37 millió követővel rendelkező elnök tweetje közel 29 millió megjelenést generált, míg Musk hasonló tweetje – akinek 128 millió követője van – alig több, mint 9,1 millió megjelenést ért el.

Belső információk alapján a Twitter egyik alkalmazottja és mellesleg Elon Musk unokatestvére, James Musk sürgősen posztolt egyet a Slacken keresztül a Twitter dolgozóinak hajnali 2:30-kor, és arra kért minden olyan alkalmazottat, aki kódolni tud, hogy segítsen ezt a problémát megoldani.

A mérnökök ezután bevetettek egy új algoritmust, amely mesterségesen ezerszeresére növelte Musk tweetjeinek az elérését, biztosítva, hogy Musk 128,9 millió követőjének több mint 90 százaléka látja azokat. Sokan, akik nem követik Muskot, szintén megkapták a tweetjeit hírcsatornájukban az alkalmazás kezdőlapján keresztül, amely számos fiókból származó tweeteket válogat, beleértve azokat is, amelyeket a felhasználó nem követ.

Úgy tűnt, Musk a maga módján nyilvánosan megerősítette ezt a lépést, és egy mémet tett közzé arról, hogy arra kényszeríti a követőit, hogy olvassák el a tweetjeit. Azt is mondta követőinek, hogy maradjanak vele, amíg a Twitter módosítja az algoritmust.

A múlt héten a Platformer beszámolója azt is felfedte, hogy Musk elbocsátott egy főmérnököt a Twitternél, aki azt mondta neki, hogy a tweetjeire vonatkozó nézetek organikusan csökkentek. A felhasználók egyébként is panaszkodtak, hogy amióta a Twitter januárban a „For You” oldalát az alapértelmezett hírfolyammá tette a platformon, Musk tweetjei gyakrabban jelennek meg.

Forrás: The Guardian