Pár napja még az volt a hír, hogy Elon Musk mégsem ül be a Twitter igazgatóságába, viszont ennek ellenére is folyamatosan bombázza a követőit az átalakítási javaslataival. Most szintet lépet.

Megvenné az egészet.

Musk kijelentette, hogy egész egyszerűen kell neki a 100 százalék ahhoz, hogy az úgy nézzen ki, ahogy ő szeretné, Ráadásul az igazgatóság sem tetszik neki, szóval egyedül ő akar uralni mindent. Mindez egész pontosan részvényenként 54,20 dollárt érne meg neki, azaz összesen 41,4 milliárdot kellene fizetnie érte. De ez nem gond számára. Musk annyira komolyan gondolja az egészet, hogy már az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC) is benyújtotta a szükséges dokumentumokat.

Ezek alapján Musk döntési helyzet elé állította a Twitter részvényeseit, ugyanis az áll bennük, hogy vagy eladják neki az összes részvényt az általa megállapított, szerinte elég magas részvényárfolyamon, vagy eladja a most meglévő csomagját is, ami amúgy a legnagyobb részvényesévé tette pár hete a Tesla alapítóját.

A Musk által kínált ár egyébként 18,2 százalékkal magasabb, mint ahol a Twitter árfolyama zárt szerdán, és 38 százalékkal magasabb, mint amennyit a cég papírjai értek azelőtt, hogy a milliárdos bevásárolta magát a cégbe. A rekord ára a Twitternek egyébként 60 dollár volt részvényenként.

Forrás: 444