Elon Musk a Twitteren elmélkedett arról, hogy míg az általános felhasználóknak mindig ingyenes lenne a közösségi oldal használata, elképzelhetőnek tartja, hogy az üzleti- és kormányzati profiloknak fizetnie kellene, hogy a platformon maradhassanak. 

A Twitter nem reagált egyelőre az ezzel kapcsolatos újságírói megkeresésekre, így nem tudni, hogy Musk ötlete egyszerű hangosan gondolkozás, vagy konkrét terv. 

Mióta bejelentette, hogy megvásárolja a Twittert, azóta Musk többször beszélt már arról, milyen jövőt képzelt el a közösségi oldal számára. Törekvései a szólásszabadság visszaállítása érdekében azt jelentenék, hogy a gyűlöletbeszéd és a kirekesztő tartalmak is zöld utat kapnának. Emiatt több márka is jelezte már, hogy nem feltétlenül szeretné a márka kommunikációs üzeneteit ilyen tartalmak között látni. Musk korábban arról is beszélt, hogy új funkciókat vezet be, és változtatásokat javasolt az új prémium előfizetéses szolgáltatásban, a Twitter Blue-ban.  Azt is elmondta, hogy el akarja távolítani a spamrobotokat a platformról, és hitelesíteni akar minden valódi személyt, illetve transzparensebbé szeretné tenni az algoritmusok működési elvét. 

A Wall Street Journal szerint három évvel a megvásárlás után eladná a Twitter-részvényeit, amely aztán visszatérhetne a tőzsdére. 

Forrás: BBC