Nagy újításokat jelentett be a Twitter, ezek közül is a legizgalmasabb, hogy létre lehet hozni egy olyan követőbázist, akik extra tartalmakhoz férnek hozzá ha fizetős követővé válnak, és különböző érdeklődési köröket lefedő csoportokat lehet létrehozni, vagy csatlakozni. 

A szuperkövető funkciónál az előfizetőknek külön bejegyzéseket lehet küldeni, hozzáférést lehet adni csoportokhoz, hírlevelet lehet küldeni, vagy virtuális jelvényt, hogy büszkén viselhessék, hogy ők is támogatók. Példaként egy havi 4,99 dolláros, vagyis 1500 forintos modellt mutattak, ahol az előfizető egy rakás extrát kaphat a felhasználótól ezért az összegért. A Twitter szerint ez egy kiváló módja annak, hogy a rajongók közvetlenül támogassák a tartalomelőállítókat. 

A Közösségek pedig egy olyan új funkció, amellyel a felhasználók saját maguk is tudnak az érdeklődési körüknek megfelelő közösséget létrehozni, vagy csatlakozhatnak egyhez. Igazából olyan, mint a csoportok a Facebookon. Ha csatlakoznak, akkor több olyan bejegyzést látnak, ami a kedvenc témájukban is releváns, ami azoknak is jó lehet, akik most csatlakoznak a Twitterhez. 

Hogy pontosan mikor érkeznek ezek az újítások, azt nem tudni, egyelőre csak annyit mondott a Twitter is az elemzőknek és a befektetőknek, hogy ezek a funkciók jönnek hamarosan. 

Forrás: The Verge