A közösségi oldalak a koronavírus-járvány kezdete óta nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire odafigyelnek arra, hogy az oldalukon csak hiteles ellenőrzött és megbízható tartalom legyen. Ezt ha nem is tudják megugrani, de kisebb-nagyobb sikerekkel, azért elérték, hogy legalább felhívják az emberek figyelmét, hogy nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasnak. 

A járvány és az új élethelyzet melegágya a hamis információknak és az összeesküvés-elméleteknek. Kezdve azzal, hogy az egészet Bill Gates alkotta, hogy a világ egyik leggazdagabb embere még gazdagabb legyen, addig, hogy a világszerte 4 millió embert megbetegítő, és több mint 270 ezer halálát okozó vírus tulajdonképpen nincs is, vagy C-vitaminnal, esetleg öblögetéssel vagy napfénnyel gyógyítható. 

Most kijött egy “dokumentumfilm”, ami állítása szerint lerántja a leplet arról, hogy kinek is állhatott ez az egész érdekében. Egy nem igazán hiteles, de konteo-körökben nem ismeretlen ember gyúrja össze az összes elméletet egy giga összeesküvéselméletté, amit csak úgy tudnánk leegyszerűsíteni, hogy a vírust azért hozták létre, hogy majd valaki, aki nem tudjuk ki, hiszen nincs még oltóanyag, de valamilyen nagy gyógyszercég meggazdagodjon, az otthonmaradás gyengíti az immunrendszert, ami még több betegséghez és még nagyobb meggazdagodáshoz vezet, a maszkok pedig eleve fertőzöttek, aminek persze szintén a meggazdagodás a célja. 

A közösségi oldalak egytől-egyig megpróbálták tűzzel-vassal irtani a sztorit, aminek az lett a következménye, hogy a készítők azzal kezdték el reklámozni, hogy ez egy tiltott videó, amit a világ vezetői le akarnak tiltani. A Twitteren az egyik legnépszerűbb új téma lett, a Facebookon és a Youtube-on pedig özönvízként terjednek a linkek a videóról. A készítői pedig úton-útfélen hangoztatják, hogy a közösségi oldalak el akarják őket hallgattatni, mert igazuk van, mert a háttérhatalomnak ez az érdeke, és mert egyébként is a szólásszabadság ellen vannak. A közösségi oldalak nem kommentálták kifejezetten a Plandemic film közti felhajtást, csak megerősítették az eddigieket, miszerint megpróbálják írtani a hamis információkat. 

Forrás: Engadget