Herman Cain republikánus képviselő július 30-án halt bele az új koronavírus okozta fertőzésbe. Cain a párt egyik kulcsszereplője volt, ott volt Trump júliusi, Tulsában tartott nagygyűlésén. A hírek szerint ott kaphatta el a vírust is. A halála után a hivatalos Twitter oldalát nem állították le, a családja a The Cain Gang nevet adta neki, de továbbra is maradt a hivatalos oldal mellette a hivatalos státuszt megerősítő kis kék pipával. 

A posztok továbbra sem álltak le, általában hasonló volt a retorika mint a többi republikánus képviselőnél, azzal a különbséggel, hogy megjelent egy olyan bejegyzés, amiben azt állították, hogy a koronavírus nem is olyan halálos, ahogyan ezt állítják a demokraták és nem mellesleg a tudomány. Hogy ez a bejegyzés egy olyan személy oldalán jelenhetett meg, aki egyébként pont a koronavírus miatt halt meg, már a követőknél is nagy ellenszenvet váltott ki, később az oldal kezelői törölték is a bejegyzést. 

Sokan kezdték el ezek után kritizálni a Twittert is, főleg amiatt, hogy egy elhunyt nevét és arcképét aktívan használó fiók hogyan lehet hivatalos fiók. A Twitter szerint ez nem sérti a felhasználási feltételeket. 

Forrás: Forbes