A Twitter egyik újítása még csak korlátozottan érhető el, de máris annyian rákaptak, hogy kezd szépen kirajzolódni, hogy mire lehet használni, és mi az, ami miatt át kellene gondolni.  Az újítás lényege egyébként az, hogy a posztoló dönti el, hogy lehet-e válaszolni a bejegyzésére. Dönthet úgy, hogy bárki hozzászólhat, hogy senki, hogy csak az ismerősei, vagy csak azok, akiket megemlít a bejegyzésben. 

Twitter interjúk

Az NBC rögtön ki is találta magának a Twitter-interjú egy speciális műfaját, amiben csak az interjúalanyt taggelték be, így gyakorlatilag egy élő, de írott interjút lehetett végigkövetni az oldalukon. 

Nincs spoilerveszély

A játékgyártók és a filmstúdiók is hamar rátaláltak a lehetőségre, és letiltják a válaszokat, így az előzetesük alatt nem gyűlnek a valós vagy kitalált spoilerek, ennek pedig elég sokan örülnek a követőik közül. 

Viszont nincs ellenőrzés

Hamar megtalálták maguknak a lehetőséget azok, akik szeretnek álhíreket, hamis információkat vagy összeesküvés-elméleteket terjeszteni, hiszen ezzel az új módszerrel nem kell attól tartaniuk, hogy valaki belinkeli alá a cáfolatot, vagy egyszerűen elmondja, miért nem igaz az állítás. Lehetőség van arra, hogy az ilyen bejegyzéseket idézze egy felhasználó, és a véleményét is hozzátegye,  de az csak a saját oldalán jelenik meg, vagyis az eredeti poszt alatt nem látszik majd. 

Kiapadhatatlan humorforrás

Az elsők között LilNasX rapper volt az, aki kihasználta az újítást, és letiltotta a kommentelést annál a posztjánál, amelyben megígérte, hogy minden kommentelőjének ad 100 dollárt, aztán még ki is akadt azon, hogy senkinek sem kell a pénze.