Egyre nevetségesebbé kezd válni az „Elon Musk megvenné a Twittert” sztori. Ugye ilyen lépéseken vagyunk túl:

  • Elon Musk megvette a Twitter részvényeinek 9,2 százalékát
  • Elon Musk kitalálja, hogy vagy eladják neki az egészet, vagy ő eladja azt, amit most megvett
  • A Twitter nem enged
  • A Twitter mégis enged, belemegy egy 44 milliárd dolláros ajánlatba
  • Elon Musk elkezd kalapozni, mert kiderül, hogy nincs ennyi felszabadítható pénze
  • Kijön egy jelentés, hogy sok a kamuprofil, ezért Elon Musk felfüggeszti a megvételt, hogy megvizsgálja a számokat

Eddig itt tartottunk. Utóbbi lépést ugye sokan színjátéknak vélik, és szerintük inkább ez azt jelenti, hogy Musk elkezdett kitáncolni az üzletből (egyesek szerint soha nem is akarta megvenni igazán), ugyanis a kamuprofilok iránt nem a megvételi ajánlat után szokás érdeklődni, hanem előtte.

Legújabb húzása a Tesla vezérének most éppen az, hogy neki mégiscsak sok ez a 44 milliárd dollár, adják inkább kevesebbért. Pláne ugye a sok kamuprofil miatt. Ráadásul az, hogy a felhasználók öt százaléka kamu, nem is sok, és Musknak pont az a baja, hogy szerinte ez ennél több lehet, nagyon alaposan meg kell vizsgálni, mielőtt folytatódik az megvásárlás. Ha meg nem vizsgálják meg alaposan, akkor ő kiszáll.

Csakhogy szakértő szerint egyáltalán nem biztos, hogy Musk olyan könnyen kiszállhat az üzletből, ugyanis odáig már elment, hogy az ajánlatát elfogadták, amiben ott áll, hogy ha mégsem veszi meg végül, akkor is egymilliárd dollárt kell fizetnie a Twitternek, sőt, még a Twitter vezetése be is perelheti, ahol a bíró kényszeríthetné arra, hogy megvegye a közösségi oldalt 44 milliárdért.

Az újabb hír hatására a Twitter részvényei hétfőn újabb 8 százalékot estek, már 37,39 dolláron álltak, azaz alatta annak az árfolyamnak, mint ahol akkor jártak, amikor Musk bejelentette, hogy 9 százalékos részesedésével ő lett a cég egyik legnagyobb részvényese.

Forrás: 444