Veszteséggel zárta az idei harmadik negyedévet a Twitter egy egyszeri tétel miatt, bevétele ugyanakkor jelentősen nőtt. A mikroblog-szolgáltatást nyújtó közösségi portál azt közölte, hogy a szeptember végével záródott három hónapban bevétele 37 százalékkal, 1,28 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 936 millió dollárról, ezen belül a reklámbevétele 41 százalékkal, 1,14 milliárd dollárra emelkedett.

A Twitter ennek ellenére mínuszban zárta a negyedévet, a vesztesége 536,8 millió dollár, részvényenként 67 cent volt, az egy évvel korábbi 28,7 millió dollár, részvényenként 4 cent nyereség után. A veszteséget a cég egy 766 millió dollár elkülönített összeggel indokolt, ami azzal a 2016-ban beadott csoportos keresettel függ össze, ami szerint a Twitter megtévesztette részvényeseit a felhasználók számával  kapcsolatban. A Twitter szeptemberben beleegyezett, hogy 809,5 millió dollár büntetést fizet.

A Twitter-oldalt vagy alkalmazását naponta használók száma átlagosan 211 millió volt a negyedévben, 13 százalékkal nőtt éves összevetésben . Szakértők jobb adatra, 211,9 millióra számítottak. A felhasználók számát azért követik nagy figyelemmel a befektetők, mert a jövőbeni potenciális reklámbevételek fokmérőjének tekintik.

A Twitter 1,5 milliárd és 1,6 milliárd dollár közötti bevételre számít a folyó negyedévben, szakértők 1,59 milliárd dollárt várnak. A 2006-ban alapított vállalat részvényeit 2013-ban vezették be a New York-i tőzsdére.

Forrás: MTI