Múlt héten Elon Musk virtuálisan leült beszélgetni a Twitter dolgozóival, hogy megmagyarázhassa a terveit, de egyelőre úgy tűnik, ez nem jött össze.

A beszámolók szerint Musk válaszai nem adtak túl sok biztosítékot a cég jövőbeli irányáról. A találkozón Musk többek között megismételte azt az álláspontját engedni kell az embereknek, hogy „felháborító dolgokat mondjanak” – bár Musk azt is mondja, hogy magának a Twitternek „nem szabadna felerősítenie” az ilyen megjegyzéseket.

Hogy ez pontosan mit jelent, az nem világos – bár érdekes módon Musk gyakran kritizálta a Twitter állítólagos „árnyék tilaltásait”, amelyek korlátozzák egyes tweetek elérhetőségét. Úgy tűnik, most valahogy ezt szorgalmazza – de nem világos, hogy funkcionális értelemben pontosan hogyan képzelné el ezt a folyamatot.

A múlt hónapban Musk azt mondta, hogy a Twitter felvásárlását gyakorlatilag felfüggesztették, mivel alapvetően nem hitte el a Twitter azon adatait, amelyek szerint az aktív felhasználók mindössze 5 százaléka hamis/bot. A Twitter azóta elküldte Musknak a tweetekből álló összes adatot, hogy független értékelést készítsen.

Tehát hogyan tervezi Musk a botok elleni küzdelmet? A megoldás az lenne szerinte, hogy a felhasználóknak bizonyos összeget kell fizetniük a fiókjuk ellenőrzéséért, ami túl költségessé tenné a hatalmas bothálózatok működtetését.

Forrás: Social Media Today