Visszaállította Donald Trump előző amerikai elnök fiókját a Twitter internetes közösségi oldal üzemeltetője. A döntést Elon Musk, a platform új tulajdonosa jelentette be.

Musk kezdeményezésére előzőleg szavazáson kérdezték meg a témáról a mikroblog felhasználóit, és a több mint 15 millió voksoló közel 52 százaléka Donald Trump javára döntött. Az oldal helyreállítása után azonnal megkezdődött a volt elnököt követők számának növekedése.

Maga Donald Trump azonban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván visszatérni a Twitterre, hanem elsődlegesen továbbra is az általa létrehozott közösségi oldalra, a Truth Socialra támaszkodik. Ez már csak amiatt is így van, mert a Truth Social gyakorlatilag értelmét vesztené, ha Trump eljönne onnan, mivel magasan az ő kétmilliós követőszáma a legtöbb a platformon.

A volt amerikai elnök felhasználói fiókját azután függesztették fel, hogy egyes támogatói Joe Biden jelenlegi elnök beiktatása előtt, 2021. január 6-án megostromolták az amerikai törvényhozásnak otthont adó Capitoliumot Washingtonban, tiltakozásukat kifejezve, amiért szerintük (és Trump szerint is) meghamisították a választási eredményeket, utóbbira azonban semmiféle bizonyítékot nem tudtak felmutatni.

Forrás: MTI