Letartóztattak egy 17 éves floridai tinit, aki a vádak szerint a Twitter történetének eddigi legnagyobb hekkelési ügyének az agya lehetett. A fiatalt több mint harminc bűncselekménnyel, köztük szervezett csalással, hekkeléssel és személyazonosság-lopással gyanúsítják. Rajta kívül még egy 22 éves és egy 19 éves angol fiatalt is letartóztattak. 

Az ügyész szerint a 17 éves tininek felnőttként kell majd a bíróság elé állnia, és azt is elmondta, hogy nem egy szokásos 17 évessel van dolguk, illetve ők is megemlítették, hogy a hekkelés alkalmas lett volna a pénz kicsalásán túl a tőzsde térdre kényszerítésére, sokkal nagyobb méretű csalásokra, vagy nagyon komoly, beláthatatlan következményeket okozó diplomáciai problémákra. 

A fiatal gyorsított eljárásban fog a bíróság elé állni, és nagyon úgy tűnik, hogy példás büntetést szeretnének kiszabni, hogy másnak eszébe se jusson hasonló. A Twitter pedig amellett, hogy alapjaiban gondolja újra az adatvédelmet és a fiókok védelmét és hozzáférhetőségét, köszönetet mondott a bűnüldöző szervek munkájáért. 

Forrás: The Verge